Index Vakbarát Hírportál

Utánfutót lopott egy magyar férfi egy kishajó meglovasításához

2023. április 12., szerda 21:21

A tolvaj nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, korábban egy mezőgazdasági gépet lopott, méghozzá úgy, hogy a munkagéppel kiszakította a telephely kapuját. Letartóztatták.

A hónap elején érkezett bejelentés a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra, hogy valaki ellopott egy halászhajót az éjszaka folyamán a település egyik bekerítetlen telephelyéről. Ez előtt nem sokkal egy utánfutónak is nyoma veszett Pirtón, az egyik lakóház udvarából. A police.hu híradása szerint a rendőrök úgy sejtették, hogy a két eset összefügg egymással, sejtésük pedig hamar beigazolódott. A keceli körzeti megbízott megtudta, hogy halászhajót árul egy ember. A rendőr azonnal értesítette kollégáit, akikkel közösen a lopott jármű keresésére indultak, és 

el is csípték a tolvajt, aki épp szállította az árut újdonsült gazdájának, hozzá pedig az ugyancsak lopott utánfutót használta. A rendőrök lefoglalták az eltulajdonított holmikat, a tolvajt pedig előállították a kapitányságon.

 A férfi nem volt ismeretlen az egyenruhások számára: még az év elején egy keceli ház udvarába mászott be, ahonnan mezőgazdasági gép alkatrészeit, valamint 20 liter gázolajat lopott. Társa eközben a környéket figyelte, nehogy valaki megzavarja a tevékenységüket. Pár nappal később az egyik telephelyről vitt el egy mezőgazdasági gépet, méghozzá úgy, hogy a munkagéppel kiszakította a kaput. Ez esetben a lopási kár közel 10 millió forintra rúgott. Egy másik alkalommal  takarmányboltba tört be, innen tíz mázsa takarmányt, tizenöt darab 10 kg-os kutyatápot, egy molnárkocsit, valamint 30 ezer forint készpénzt zsákmányolt.

A 23 éves férfit a kiskőrösi nyomozók őrizetbe vették, az ügyészség indítványára pedig az illetékes bíróság letartóztatta.

Rovatok