Index Vakbarát Hírportál

Filmbe illő autós üldözés volt Csepelen, leterítették a férfit a rendőrök

2023. április 13., csütörtök 10:47

Menekülni próbált Csepelen egy autós, de a rendőrök elfogták. A kocsijában kábítószer-fogyasztásra utaló eszközöket találtak. Az esetről felvétel is készült.

A budapesti rendőrök április 7-én délután egy személygépkocsit akartak ellenőrizni Csepelen, a Szent Imre téren. A járművet korábban is többször megállították már, az abban utazókkal szemben kábítószer-fogyasztás miatt kellett intézkedniük.

A rendőrség beszámolója szerint a volánnál ezúttal egy számukra ismeretlen férfit láttak, aki a megállásra felszólító rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva elhajtott. A járőrautó kék lámpa és sziréna használatával követte, miközben

hangosbeszélőn is többször megállásra szólították fel.

A Renault, nyomában a járőrautóval, a Vermes – Táncsics – Árpád / Zsák Hugó – Duna utca útvonalon próbált egérutat nyerni, de a rendőrök végig a nyomában voltak. A menekülő útját az Ady Endre úton zárta el egy szemből érkező másik járőrautó.

Az autós ekkor kiugrott a járműből, és gyalog próbált kereket oldani, de a rendőrök gyorsabbnak bizonyultak, és öt méteren belül elfogták. Mivel a menekülő megálláskor nem húzta be kocsijának kézifékjét, az autó nekigurult a mögötte álló rendőrségi járműnek.

A férfi kocsijának átvizsgálásakor az is kiderült, hogy miért volt ilyen sürgős a dolga: az utastérben drogfogyasztáshoz használt pipa, üres fóliadarabok és egy kábítószergyanús sodort cigaretta volt. A 24 éves R. Jánost mintavételre állították elő, a kocsiból lefoglalt anyagokat szakértői vizsgálat alá vetik. Mivel a férfi először testvére adataival próbálta magát igazolni, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság nemcsak kábítószer birtoklása vétség, hanem közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt is eljárást indított.

Rovatok