Index Vakbarát Hírportál

Jönnek a zivatarok, kiadták a figyelmeztetést

2023. április 13., csütörtök 06:12

Csütörtökön a nyugati, este a középső országrészben is eső, záporok kialakulására lehet számítani. A hajnali órákban helyenként köd képződhet, és helyenként élénk széllökések várhatóak. A nappali hőmérséklet 7 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, kevés napsütés az ország keleti, délkeleti harmadán lehet, nyugat felől egyre többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar. A keleti tájakra késő este ér a csapadék. A változó irányú szél helyenként megélénkül – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 1 és 9, délután 7 és 21 fok között alakul, az esős északnyugaton lesz hűvösebb az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt négy vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna vármegyében. 

Eső miatt pedig Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyében van érvényben figyelmeztetés. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék is hullhat.

Melegfront lesz felettünk

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. A frontérzékenyeknél a migrénes fejfájás és a gyulladásos panaszok mellett fáradékonyság, dekoncentráltság, alvászavarok is jelentkezhetnek. Keringési zavarok, vérnyomás-ingadozás is felléphet. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok