Index Vakbarát Hírportál

A fideszes polgármesternek elege lett a borzalmas egészségügyi állapotokból

2023. április 13., csütörtök 20:29

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely kormánypárti polgármestere Facebookon hozta nyilvánosságra közleményét, amelyben leírja, hogy milyen tűrhetetlen körülmények uralkodnak a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban – amelynek élére az ő bevonása nélkül egy orvosi végzettség nélküli embert neveztek ki.

A város vezetője a közleményben csalódottságának adott hangot, amiért „az adott szónak bizonyos embereknél semmilyen ereje nincs”. Itt a kórház főigazgatójára gondolt, aki „semmilyen ígéretét nem tartotta be  és tudatosan félretájékoztatott”. Felidézi, hogy február elején tárgyalt Révész Jánossal, a miskolci megyei kórház főigazgatójával az Erzsébet Kórházban lévő állapotokról, de azok nemhogy javultak volna, hanem csak még tovább romlottak.

Szamosvölgyi napi.hu szemléje szerint felsorolásszerűen részletezte a legfőbb problémákat:

Mint a polgármester írta: eddig hallgatott,

de azt már nem hagyhatta szó nélkül, hogy az intézmény élére a miskolci központ „egy orvosi végzettség nélküli embert” nevezett ki.

Úgy véli, ez a döntés elfogadhatatlan – már csak azért is, mert az új kórházi vezető kiválasztásáról őt még csak nem is tájékoztatták.

A közlemény megírását azzal indokolta Szamosvölgyi, hogy nem maradt más eszköze, mint a nyilvánossághoz fordulni, és felhívni a figyelmet arra, hogy „minden, ami a térség betegellátását érintően az elkövetkező időben történik, azért kizárólag azok a felelősek, akik ezeket a döntéseket meghozták, vagy asszisztáltak a megszületésükhöz”.

Rovatok