Index Vakbarát Hírportál

A Vodafone hálózatát használja ezentúl a DIGI

2023. április 13., csütörtök 09:18

A 4iG racionalizálja mobilhálózati portfóliójának működését, ezért értékesítési céllal külön vállalatba szervezi a DIGI Kft. mobilhálózati infrastruktúráját. 2023. június 1-től a DIGIMobil a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatán működik tovább, a mai naptól (csütörtök) pedig leállt a DIGIMobil-előfizetések értékesítése. A társaság ügyfelei belföldi hívásaikat és adatforgalmukat június 1-től a Vodafone országos hálózatában bonyolíthatják, szolgáltatójuk továbbra is a DIGI marad. A lépéssel a DIGI 2023. december 31-ig garantált áron, DIGIMobil-előfizetésekben szereplő kedvező tarifákon és SIM-kártya-csere nélkül biztosít országos lefedettséget ügyfeleinek.

A 2019. május 27-én saját infrastruktúrán útjára indított DIGIMobil szolgáltatás 2023. június 1-től a Vodafone Magyarország Zrt. mobilhálózatán működik tovább. A 4iG Csoport szolgáltatói együttműködésének köszönhetően a DIGIMobil ügyfelei nyártól országos lefedettséggel használhatják készülékeiket.

A DIGI Magyarország 2023. április 13-tól lezárta mobilszolgáltatásainak értékesítését. A forgalmi díjakat nem érinti a változás – az előfizetői díjcsomagjaikban foglalt perceken túl –, a DIGI 2023 végéig garantálja a normál díjas beszélgetések rendkívül kedvező, 4 forint/perc árát meglévő ügyfeleinek.

A havi díjak a 2022 novemberében bejelentett, május 1-jén életbe lépő inflációkövető díjkorrekció alapján, a Központi Statisztikai Hivatal 2022-es éves fogyasztói árindexének mértékével, 14,5 százalékkal emelkednek. A DIGI a felszabaduló, több mint 2500 adótoronyból álló egyes mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit, rádiófrekvencia-használati jogosultságait kiválás útján új vállalatba szervezi, amelyet a 4iG Csoport a későbbekben értékesíteni kíván.

Célunk, hogy előfizetőinknek még színvonalasabb szolgáltatást nyújtsunk továbbra is kedvező áron

– mondta Tábori Tamás, a DIGI ügyvezetője.

A DIGI mobilinfrastruktúrájának értékesítési lehetősége többletforrást teremthet a vezetékes hálózat további fejlesztésére, ügyfeleink még színvonalasabb kiszolgálására. A DIGIMobil-ügyfelek és a Vodafone infrastruktúrájának összekapcsolása az első, lakossági mobil-előfizetők számára is közvetlenül érzékelhető előnye a 4iG Csoport tagvállalatai közti együttműködésnek

– tette hozzá Tábori Tamás.

Jelentős előrelépés a DIGIMobil-szolgáltatásban a hálózati lefedettség javulása. A Vodafone Magyarország hálózatára váltással a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWifi (wifihálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik.

A változás nem érinti a roamingfeltételeket.

Az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére. Egyes régebbi típusú készülékeknél manuális beállításra lehet szükség. A DIGI tájékoztatja előfizetőit, az ügyfélszolgálat munkatársai pedig készséggel állnak az előfizetők rendelkezésére a 1272-es telefonszámon és személyesen a DIGI pontokon.

Rovatok