Index Vakbarát Hírportál

Döntés született a bizarr debreceni harapásos támadás ügyében

2023. április 14., péntek 13:39

A Debreceni Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül 1 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év 6 hónapi próbaidőre felfüggesztette egy 53 éves nővel szemben, aki a kórházban rátámadt az unokájára.

A gyanúsítottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolta a Debreceni Járási Ügyészség. Az 5 éves sértett 2021 szeptemberében került kórházba Debrecenben.

A vádlott 2021. szeptember 12-én meglátogatta unokáját az egészségügyi intézményben. Már este volt, amikor egy telefonbeszélgetés alkalmával felindult állapotba került.

Ezt követően a vádlott visszament a kórterembe, ahol a kiskorú beszélgetni kezdett vele, azonban a nagymama indulatosan rákiáltott az unokájára, majd ezután két kézzel megfogta az ágyban fekvő gyermek felsőtestét, magához húzta, és beleharapott a bal arcába – olvasható a vádiratban.

A gyermek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az arcán. Mivel a vádlott nem nyilatkozott időben a döntésről, így az a napokban jogerőssé vált. A vádlott köteles az eljárás során felmerült közel 163 000 forint bűnügyi költséget az állam javára megfizetni, tájékoztatott a Debreceni Törvényszék.

Rovatok