Index Vakbarát Hírportál

Jászai Gellért lett a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja

2023. április 14., péntek 13:41

Jászai Gellértet választotta kuratóriumi tagnak a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány. A 4iG közleménye szerint a csoport elnöke tovább erősíti a szegedi képzések, innovációk és a hazai informatikai-távközlési szektor kapcsolatát.

A Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi ülésén Jászai Gellértet, a 4iG csoport elnökét választották meg kuratóriumi tagnak Lantos Csaba leköszönését követően – tájékoztatta szerkesztőségünket a 4iG Nyrt. Jászai Gellért mindezért nem vesz fel tiszteletdíjat.

A közlemény szerint az együttműködés támogatja az SZTE hallgatóit általános távközlési, valamint informatikai ismereteik megszerzésében, továbbá speciális képzéseket nyújt a digitalizáció és az infokommunikáció területén.

Jászai Gellért a magyar informatikai és telekommunikációs ágazat meghatározó szereplője, aki szerteágazó üzleti tapasztalatának köszönhetően egyedülálló értéket és szemléletmódot hozhat a kuratórium munkájába

– hangsúlyozta Szabó Gábor, az SZTA kuratóriumi elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Egyúttal megköszönte a leköszönő Lantos Csaba munkáját, aki előbb hat éven át mint a konzisztórium elnöke, illetve az elmúlt két évben mint kurátor tevékenykedett az alapítványban.

A 4iG csoport elnöke megválasztása után azt mondta, megválasztásával tovább erősíti az egyetem tudását a digitális tudás és gazdaság kapcsolatában.

Jászai Gellért kiemelte, hogy a Szegedi Tudományegyetem Magyarországon a hazai informatikai és mérnöki képzés egyik kiemelkedő központja, és a 4iG szakértői, illetve szegedi kirendeltségük hosszú évek óta együttműködik az egyetemmel.

(Borítókép: Karip Tímea / Index)

Rovatok