Index Vakbarát Hírportál

Lombkoronaösvény épül Balatonbogláron

2023. április 16., vasárnap 16:10

Félmilliárd forintból épül egy újabb lombkoronaösvény az országban. A balatonboglári attrakció a Várdombon létesül, mindössze néhány méterre a népszerű gömbkilátótól.

A Balatonboglári várdombi erdőben épül majd egy új lombkoronaösvény és egy kilátó, a néhány méterre található gömbkilátó mellé. A beruházás a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatából valósul meg, és félmilliárd forintba kerül – derült ki az ATV riportjából.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere a csatornának nyilatkozva elmondta, hogy az ösvény 500 méteren fog végigfutni a domb keleti és nyugati gerincén.

Hozzátette, hogy az egyik részen a fák lombkoronájában, 10 méteres magasságban fog húzódni az ösvény, ami a keleti részen egy kilátóponton végződik, ahonnan a balatoni panorámát lehet megtekinteni, majd egy pallóösvényen lehet visszatérni. 

A városvezető szerint kevés ilyen turistacsalogató attrakció épül az országban, mint itt. A helyiek is örülnek a lombkoronaösvénynek, mivel úgy vélik, ez legalább megéri a pénzét, nem úgy, mint a nyírmártonfalvai, fák nélküli lombkoronasétány. Az új turisztikai attrakció nyár elején már látogatható lesz.

Rovatok