Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc megfejtette, miért élünk rosszul

2023. április 16., vasárnap 14:23

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a legújabb Facebook-posztjában elárulta, felső tagozatos korában nyaranta gyümölcsöt szedett, de szerinte jóval többet ért az akkori fizetés, mint most. Ennek az okát pedig Orbán Viktorban látja a politikus.

Mint a posztból kiderült, Gyurcsány Ferenc általános iskolás korában nyaranta málnát és ribizlit szedett a Pápa melletti Vaszar községben. Elmondása szerint akkor a fizetéséből, amit a munkájáért kapott, nagyon sok, az iskolához szükséges dolgot meg tudott vásárolni.

Egyhavi kereset elég volt arra, hogy vegyek egy íróasztalt, hogy felruházzam magam őszre, hogy megvegyem a tanszereket, és még maradt is valami

– olvasható a bejegyzésben.  

A politikus szerint ma egy diákmunkásnak nem futja ennyire. Úgy gondolja, „kisebb értéke lett a munkának,  kevesebb becsülete lett a munkásnak, a nyugdíjasnak”. 

Te tetted ezt, király – mondaná Arany János, de királyról szó sincs. Egy alkalmatlan kormányfő tesz bennünket tönkre. Menekül a felelősség elől. De nem Brüsszel, nem a háború a hibás. Orbán miatt élsz rosszul

– írta a politikus.

Rovatok