Index Vakbarát Hírportál

Újra járható az M3-as, miután kigyulladt egy autócentrum Fóton

2023. április 16., vasárnap 18:45

Lezárták az M3-as autópályát Budapest felé a 19-es kilométernél, a mogyoródi lehajtónál vasárnap a fóti csarnoktűz füstje miatt – tájékoztatott a honlapján a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A katasztrófavédelem későbbi tájékoztatása szerint a tüzet azóta eloltották, így az útzárat is feloldották.

Az oltási munkálatok idejére a forgalmat elterelték, a sztráda másik irányában lassították a forgalmat.

A fóti Fehérkő utcában álló kétszintes, autószerelő üzemként is működő csarnoknál az előtető alatt tárolt anyagok kaptak lángra mintegy kétszáz négyzetméteren.

A tűz az épület szendvicspaneles szerkezetű tetőszerkezetére is átterjedt, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgozó, fővárosi hivatásos, a szentendrei hivatásos és önkéntes, valamint a fóti önkéntes tűzoltók hét vízsugárral oltanak, létraszerrel bontották meg a tetőszerkezetet.

A tüzet a csarnoképület homlokzati és alsó szintjén már sikerült megfékezni.

Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korában azt közölte az MTI-vel, hogy sérültről nem tud, a tűz miatt keletkezett sűrű fekete füst messziről is látható.

Az MTI este nyolc óra előtt nem sokkal azt írta, hogy a tűzoltók eloltották a csarnoktüzet, így megszűnt a füst miatt elrendelt útlezárás az M3-as autópályán.

Rovatok