Index Vakbarát Hírportál

Hosszú nap elé néz Orbán Viktor

2023. április 19., szerda 10:48

Hosszú napja lesz szerdán a magyar miniszterelnöknek. Orbán Viktor ismét összehívta a kormányt, hogy megtárgyalják a Magyarországot érintő legfontosabb kérdéseket.

A magyar kormány rendszerint szerdánként ül össze, és ez most sincs másképp. Orbán Viktor miniszterelnök már fotót is posztolt a kormányülésről, amihez azt írta: ha szerda, akkor kormányülés.

Hosszú nap. Reggel kormányülés, délután a szlovén elnök asszony érkezik

– írta a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán.

A kormányülésről Szentkirályi Alexandra is bejelentkezett. A kormányszóvivő bejegyzésében azt írta: „Békés és biztonságos! – ilyennek szeretjük Magyarországot és ilyennek is akarjuk tudni! Ezért dolgozik a kormány.”

Natasa Pirc Musar szlovén elnök látogatásáról már Novák Katalin köztársasági elnök is beszámolt a közösségi oldalán. A magyar államfő kedden, egy másik bejegyzés szerint a hivatalos látogatás előtt még bowlingleckét is vett szlovén kollégájától, majd szerdán a Budavári Siklóból posztoltak közös képet.

A magyar kormány legutóbb április 12-én ült össze, akkor Orbán Viktor a közösségi oldalán azt írta: nem hagyják, hogy háborúba sodorják Magyarországot.

Majd április 14-én a Kossuth rádió reggeli műsorában arról beszélt, hogy egyre borúsabban látja a háború eszkalációjának veszélyét. Szerinte most rosszabb a helyzet, mivel azóta Oroszország taktikai atomfegyvereket telepített Belaruszba.

(Borítókép: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok