Index Vakbarát Hírportál

Nagy újdonságot vezet be a Wizz Air

2023. április 20., csütörtök 08:11

A Wizz Air hamarosan bevezet egy MultiPass nevű szolgáltatást, amely lényegében bérlethez hasonló módon működik.

A légitársaság egy, a vásárlóiknak küldött e-mailben számolt be az új szolgáltatásról. A hvg.hu szerint a levélben azt írták, hogy

A MultiPassért havonta kell majd fizetni egy bizonyos összeget, és ezért cserébe igénybe lehet venni a légitársaság különféle járatait. 

A szolgáltatást először Lengyelországba és Lengyelországból induló, valamint Olaszországon belüli járataiknál tesztelik, azt viszont egyelőre nem közölte a cég, hogy pontosan mennyibe is kerül a MultiPass.

Az előfizetők lényegében úgynevezett tokeneket kapnak a díj megfizetését követően, amelyek meghatározott járatokra lesznek elérhetők. A Wizz Air weboldalán is kiadtak már egy rövid tájékoztatást ezzel kapcsolatban, amelyben arra utaltak, hogy a tokenek birtokában legfeljebb csak akkor kell fizetni egy járatért, ha valaki extra poggyászt szeretne felvinni.

Ehhez hasonló szolgáltatást eddig csak ritka esetekben alkalmaztak a légitársaságok, de néhány példa azért már volt rá. 2020-ban például a TAP Portugal vezetett be egy ilyen szolgáltatást kísérleti jelleggel Flight Pass néven, amellyel korlátlanul lehetett igénybe venni a Lisszabonból vagy Lisszabonba és Portóból vagy Portóba közlekedő járataikat – bár igen borsos áron, ugyanis egy hónapra 2400, két hónapra pedig 3400 euróba került a bérlet. Előttük a norvég Wideroe is kísérlezetett hasonlóval a belföldi járataiknál, körülbelül havi 600 dollárnak megfelelő áron. 

Rovatok