Index Vakbarát Hírportál

Deutsch Tamás: A dollárbaloldal a magyaroknak kíván ártani

2023. április 21., péntek 11:50

Az európai parlamenti képviselő szerint nyilvánvalóan jogsértő az Európai Bizottság eljárása.

Nyilvánvalóan az európai jogot sértő európai bizottsági eljárásról beszélt Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken azzal összefüggésben, hogy kérdéssel fordultak az Európai Bizottsághoz (EB), tisztázandó, annak tagjai hogyan játszottak össze a magyar dollárbaloldallal annak érdekében, hogy politikai nyomást gyakoroljanak Magyarországra.

Az Európai Bizottságnak pártatlanul, objektív módon, az Európai Unió alapszerződéseinek érvényesülése fölött őrködve kell eljárnia, ezek az uniós jogban szereplő kötelező rendelkezések – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Leszögezte: ez nem valami erkölcsi elvárás; a pártsemleges, objektív, tárgyilagos eljárás az Európai Bizottság működésére vonatkozó legfontosabb jogi kötelezettség – írja az MTI.

Politikai machináció

Felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc nemrég egy rádióinterjúban a valóságnak megfelelő állításokat fogalmazott meg, elmondta, milyen politikai machinációban működött közre az Európai Bizottság.

Azt halljuk évek óta, hogy a jogállamiság fölött őrködnek Brüsszelben, a jogállamiság pedig nem mást jelent, mint hogy be kell tartani a jogszabályokat

– jegyezte meg Deutsch Tamás.

Kijelentette: az ügy a politikai botrányon túl egy súlyos, az EU egyik alapintézménye, az EB által elkövetett jogszerűtlenség alapos gyanúját mutatja.

Az Európai Bizottsággal „összejátszó, titkos politikai machinációkat elkövető magyar dollárbaloldalról” az EP-képviselő kifejtette:

Eljutottunk a politikai abszurditásnak arra a szintjére, hogy a legfelháborítóbb, a magyar embereket szembe köpő politikai magatartást nem eltakarni akarja a magyar dollárbaloldal, hanem büszkén nyilatkozik olyasmiről, ami támadást jelent a magyarok közössége, a demokrácia alapértékei ellen.

Deutsch Tamás azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-delegáció kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz, közölte: 

EP-képviselőként, uniós jogszabályok alapján kérdést intézhetünk, erre három héten belül válaszolniuk kell a szigorú jogi kötelezettség szerint.

Elmondta: kérdéseik arra vonatkoznak, hogy kik azok a biztosok, akik a titkos politikai egyeztetésben részt vettek, és milyen politikai feltételeket javasoltak a magyar dollárbaloldal képviselői, amelyek aztán jogi köntösként jelentek meg a Magyarországgal szembeni feltételekben.

Hozzáfűzte, a magyar dollárbaloldal a magyar embereknek akar ártani, annak érdekében, hogy a saját politikai pecsenyéjét sütögethesse.

Rovatok