Index Vakbarát Hírportál

Piszkavassal verte fejbe áldozatát egy komáromi férfi

2023. április 21., péntek 09:00

Felfüggesztett büntetést kér az ügyészség a férfira, aki egy piszkavassal csapott le volt szerelme beszélgetőpartnerére. A vádlott beismerte a tettét.

A vádirat szerint az elkövető 2022. augusztus 12-én, Komárom belvárosában meglátta az élettársát, aki a sértettel beszélgetett. A férfi emiatt dühös lett, a lakóhelyén magához vette az élet kioltására is alkalmas piszkavasat, majd visszatért az ivókúthoz. A férfi a piszkavassal egy hirtelen mozdulattal, közepes erővel ráütött a sértett fejére, ezután elment.

Az ütés következtében sértett homlokán vérző, zúzott seb keletkezett, amely nyolc napon belül gyógyult, emiatt a sértett magánindítvánnyal nem élt.

Az elkövető erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a lefoglalt piszkavasat kobozza el.

Rovatok