Index Vakbarát Hírportál

Rendkívüli biztonsági intézkedések lépnek életbe Ferenc pápa látogatásakor

2023. április 23., vasárnap 17:14

Nem mindennapi intézkedések alá vetik mindazon résztvevőket és fellépőket, akik ott lesznek a Papp László Arénában a pápa látogatásakor. A biztonsági ellenőrzés hasonló lesz, mint a reptereken.

Amint arról korábban már írtunk, Magyarországra látogat Ferenc pápa. A szentatya a tervek szerint április 28-án érkezik Budapestre, látogatása első napján a Szent István-bazilikában, a Szent Jobb előtt találkozik a papsággal, a szerzetesekkel. 

Az előkészületek folyamatosan zajlanak, két asztalosmester napi 12 órában dolgozik azért, hogy Ferenc pápa a Vatikán kéréseinek megfelelő székekben foglaljon majd helyet április 28–30-i magyarországi látogatásán. A Papp László Sportarénát április 29-én délután tizenegyezer magyar tölti majd meg a határon innen és túlról, hogy a Forráspont nyújtotta keretek között találkozzon Ferenc pápával. Nemrég kiderült az is, hogy a pápalátogatás hivatalos dalát éneklők mellett Rúzsa Magdi is ott lesz az Arénában.

A Ripost szerint szigorú biztonsági intézkedések alá vetik mindazokat a művészeket, akik ott lesznek a Papp László Arénában, így Rúzsa Magdi is extra védelmet kap. A lap bennfentes információkra hivatkozva elmondta, hogy a fellépőkkel már napokkal az esemény előtt közölték a szervezők, hogy a színpadi technikát minél előbb a helyszínre kell szállítani, és a hangszereket két nappal a fellépés előtt be kell vinni az Aréna területére.

A fellépés napján már mindenki csak egy kistáskát vihet be magával.

Úgy tudni, hasonló lesz a biztonsági ellenőrzés, mint a reptereken, így órákkal az esemény előtt meg kell jelenniük a résztvevőknek és a fellépőknek is.

(Borítókép: Ferenc pápa 2023. április 12-én. Fotó: Alessandra Benedetti / Corbis / Getty Images)

 

Rovatok