Index Vakbarát Hírportál

Jégeső zavarhatja meg a nyárias időt vasárnap

2023. április 23., vasárnap 06:00

Vasárnap sok napsütésre lehet számítani, délután 19 és 24 fok között tetőzik a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt figyelmeztetést adott ki hat vármegyében, ahol akár villámlás, szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Vasárnap is még sok lesz a napsütés, amit keleten csak gomolyfelhők zavarhatnak, a Dunántúlon napközben nyugat felől pedig a fátyolfelhőzet kezd növekedni. Késő délután, este nyugaton, délnyugaton helyenként már előfordulhat zápor, esetleg zivatar.

Az ország nyugati-északnyugati felén élénk, Sopron környékén helyenként erős lehet a déli szél. Hajnalban 2–10 fokot mérhetünk, de az északi fagyzugokban gyenge fagy ismét előfordulhat – írja az Időkép.

Délután 19–24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki zivatar miatt

Akár villámlás, szélerősödés és jégeső is előfordulhat ezeken a területeken.

Migrént okozhat a melegedés

Vasárnap front nem lesz felettünk, de a melegedés miatt továbbra is melegfronti tünetekkel számolhatnak a fokozottan frontérzékenyek. Fejfájás, migrén, fáradtság, dekoncentráltság ismét kialakulhat.

Hajnalban a hidegebb tájakon a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Majd az erőteljes délelőtti melegedés és a nagy napi hőingadozás miatt vérnyomásproblémák, keringési panaszok is felléphetnek.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Jászai Csaba / MTI)

Rovatok