Index Vakbarát Hírportál

Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választásokat

2023. április 23., vasárnap 10:57

Tarnabodon polgármestert, Oroszlányban pedig önkormányzati képviselőket választanak. Este hét óráig adhatják le szavazataikat a jelöltekre a helyiek.

A Heves vármegyei Tarnabodon azért rendeznek választást, mert a községet 2001 óta irányító Pető Zoltán január 23-án meghalt. Az időközi választáson három független jelölt indul, a választói névjegyzékben közel 450 választópolgár szerepel.

A Komárom-Esztergom vármegyei Oroszlányban a 4. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjének lemondása miatt tartanak választást. A képviselő-választáson öten indulnak: ketten függetlenek, valamint a Megoldás Mozgalom, Mi Hazánk Mozgalom és a 12 fős képviselő-testület 8 tagját adó Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre indít jelöltet. A választói névjegyzékben 1760-an szerepelnek – írja az MTI. 

A Csongrád-Csanád vármegyei Magyarcsanád roma nemzetiségi választói négy települési nemzetiségi önkormányzati képviselőt választanak.

 Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kérsemjén roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna, de ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

Rovatok