Index Vakbarát Hírportál

Hétvégén már strandolhatunk is

2023. április 24., hétfő 15:11

Néhány fürdő a hagyományokhoz híven a május 1-i hétvégén megnyitja a strand- és élménymedencéit. A legtöbben ugyanakkor még várnak a melegebb időre, sokan a pünkösdi hétvégére tervezik a nyitást – derül ki a termalfurdo.hu közleményéből.

Néhány évtizede még általános volt, hogy a strandok a május 1-i hétvégén nyitottak ki függetlenül attól, hogy ennek kedvezett-e az időjárás, vagy sem. Ezt a hagyományt ma már kevés helyen őrzik, de a termalfurdo.hu beszámolója szerint a következő strandok nyitnak ki a hétvégén:

A többi fürdő később nyit

A legtöbb strand az időjárás alakulásától teszi függővé a nyitást. Néhány nagyobb, országos jelentőségű fürdőt illetően a következő dátumokon esedékes a nyitás: 

Május 6-ra, illetve 7-re tervezi a strand nyitását az ország egyik legújabb fürdője, a lakiteleki Gabriella gyógyfürdő és a kiskunmajsai Jonathermál. Mezőkövesden a Zsóry fürdőben várhatóan május 15-től használható a strand, a csúszdapark azonban csak egy hónappal később nyílik.

Május 26–28. közötti napokon, azaz pünkösd hétvégéjére időzítve várható a nyitás többek között Gyulán, Sárváron, Agárdon, Gyopárosfürdőn, illetve az ország egyik legújabb és leglátványosabb strandján, a debreceni Aquaticumban is. Budapesten a Csillaghegyin és a Paskál fürdőben is ekkor nyílik a strandterület.

Május végén tervezik megnyitni a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő és az Egri Termálfürdő strandját is. Az országosan ismert fürdők közül a Bükfürdő Thermal & Spa és a Miskolctapolca Barlangfürdő esetében még nem ismert a strand nyitásának időpontja. 2022-ben az előbbi csak június közepén, utóbbi május végén nyitotta meg a szezonálisan üzemelő medencéit.

Rovatok