Index Vakbarát Hírportál

Idős férfi rabolt ki egy győri kisboltot

2023. április 24., hétfő 13:41

Még az eladónőt is megpróbálta leütni, hogy mentse a bevásárlókosarát.

A Győri Járási Ügyészség közleménye szerint egy 60 év körüli férfi tavaly ősszel bement az otthona közelében lévő vegyesboltba, ahonnan különféle árucikkeket lopott el. Ezt kiszúrta az üzlet egyik eladója, és szólt a biztonsági őrnek. Az eladó ezek után követte a férfit az utcára.

A gyanú szerint a férfi a hölgyet az árucikkek megtartása érdekében többször fejbe ütötte a nála lévő hátizsákkal, miközben a másik kezében lévő bevásárlókosarat és annak tartalmát a hölgy és a biztonsági őr megpróbálták tőle visszavenni.

A nő fejbőre az ütésektől felszakadt, azt össze kellett varrni. 

A dulakodás alatt a lopott holmik nagy részét sikerült az üzletbe visszavinni, egy részük azonban a járdára borult, egy üveg bor pedig összetört. A kiborult tárgyakat a férfi felvette a földről, elrakta, majd távozott a helyszínről. Az elkövetőt később elfogatóparancs alapján tudták elfogni.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Vele szemben 10 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Rovatok