Index Vakbarát Hírportál

Eltemették a kisfiút, akit a rendőrség nevelőanyja autójának csomagtartójában talált meg

2023. április 24., hétfő 14:05

Az ilki temetőben vettek végső búcsút a mindössze kétéves Sanyikától. A gyerek halálát vélhetően fulladás okozta, holttestét rejtélyes módon a fiú nevelőanyjának autójában találták meg, a csomagtartóban.

Hétfő délután 1 órakor, az ilki temetőben vettek végső búcsút a tragikusan fiatalon, mindösszesen kétévesen meghalt Sanyikától. A kisfiút a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei rendőrök találták meg a gyerek nevelőanyjának autójában, a csomagtartóban.

A Nyíregyházi Egyházmegye a gyászhírnél megjegyezte, hogy a gyászoló család, a gyermekvédelmi intézmény és a református egyház kérésére kegyeleti okokból a temetés nem sajtónyilvános. Emiatt a helyszínről az Index nem tudósított a temetés körülményeiről.

Mint ismert, április 15-én reggel a rendőrséghez bejelentés érkezett, miszerint az autójuk csomagtartójában egy halott gyerek van. Később kiderült, hogy az autóban egy másik, sérült gyermeket, egy egyéves kislányt is találtak a rendőrök, valamint az is, hogy ki volt a halott gyermek édesanyja.

A 17 éves lánytól vették el Sanyikát, kishúgát és egy harmadik gyermeket, akik nevelőszülőkhöz kerültek. Lapértesülések szerint a kisfiú valamilyen húst ehetett, amikor a torkán akadt egy csont. A nevelőanya sokkos állapotba került, és nem tudta kiszedni a csontot a gyerek nyelőcsövéből. A kisfiú holttestét ezek után kocsiba tette, és magával vitte az alig egyéves kislányt is. Két napon át autózott velük Nyíregyházán, mire a férje megtalálta.

A nő nem tett vallomást a rendőrségen, és panaszt sem a gyanúsítotti kihallgatása alatt. Ha bebizonyosodik a bűnössége, akár öt év börtönbüntetést is kaphat. Nem tartóztatták le, mert jelenleg terhes. 

Rovatok