Index Vakbarát Hírportál

Kamasz diákját zaklathatta egy tanár egy budapesti iskolában

2023. április 24., hétfő 10:44

Buszsofőr jelezte a tanároknak, hogy valami nem stimmel az egyik pedagógussal. Végül két tanár jelentette fel kollégájukat, aki csókolgathatta és simogathatta az egyik 14 éves diáklányt.

A történet szerint Kata lányát, Lucát a Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium egyik oktatója megcsókolta és többször meg is fogdosta. A tanár ellen hiába ment el a legvégsőkig az elmúlt egy évben két pedagógus is, két héttel ezelőttig nem történt semmi.

A Telexnek nyilatkozott az édesanya, aki úgy emlékszik, hogy az egész egy erdélyi kirándulással kezdődött. A lányával már korábban is szorosabb kapcsolatot ápolt az említett tanár, és ez feltűnt a buszsofőrnek is. Ő jelezte két másik oktatónak, hogy valami nem stimmel a tanárral.

A tanárok a cikk szerint hiába jelezték ezt az iskolának, és kértek belső vizsgálatot, érdemben nem történt változás. Végül egészen a fenntartóig, majd a rendőrséghez fordultak. Feljelentést tettek az ügyben, és felmondtak az iskolában.

Katát a rendőrök hívták fel, hogy lányát kihallgatnák az ügyben. A kamasz csak ekkor merte elmondani szüleinek, hogy mi történt közte és a tanár között. Luca azóta magántanuló, és pszichológus segíti feldolgozni neki a történteket.

Mindez hiába történt egy éve, a tanár csak két héttel ezelőtt távozott az iskolából. 

A BRFK a lapnak megküldött válasza szerint szeméremsértés miatt indult eljárás. Kerestük a rendőrséget, hogy történt-e már gyanúsítotti kihallgatás, de válaszadásukig erre még nem került sor.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok