Index Vakbarát Hírportál

Összegyűjtöttük, hol lehet találkozni Ferenc pápával Budapesten

2023. április 25., kedd 14:52 | aznap frissítve

Április 28-án Budapestre érkezik Ferenc pápa, az apostoli látogatás április 30-án zárul. A programtervben nyilvános és zárt körű események is szerepelnek.

Ferenc pápa április 28-án 10 órakor érkezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Hivatalos fogadtatása nem nyilvános esemény. A pápa ezt követő pénteki programja:

Ferenc pápa április 29-én többek között a Papp László Sportarénába látogat:

Ferenc pápa április 30-án a Kossuth téren tart szentmisét:

Ferenc pápa: A háború fagyos szelei fújnak

Európa közepébe vezető utazásnak nevezte az április 28-án kezdődő magyarországi látogatását Ferenc pápa, aki köszönetét fejezte ki a magyaroknak odaadásukért, mellyel az útját szervezik.

Az MTI szerint a pápa a Szent Péter téren vasárnap délben, a liturgiai év ezen időszakában szokásos Mennyek királynője imádság után elmondta, hogy pénteken háromnapos látogatásra indul Budapestre.

Kijelentette: útja a 2021 szeptemberében, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából tett korábbi látogatása teljessé tétele. Ferenc pápa hangoztatta: Európa közepébe utazik, amely felett továbbra is a háború fagyos szelei fújnak. Hozzátette: „A rengeteg ember elmenekülése miatt sürgető a humanitárius kérdések napirendre tűzése.”

Tudom, hogy nagy odaadással készítitek elő az érkezésemet. Szívemből köszönöm ezt nektek

– üzente a pápa.

(Borítókép: Ferenc pápa 2023. április 9-én. Fotó: Grzegorz Galazka / Archivio Grzegorz Galazka / Mondadori Portfolio / Getty Images)

Rovatok