Index Vakbarát Hírportál

Egy 30 éves nő életéért küzdöttek a mentők Kartalon

2023. április 25., kedd 12:45

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be a nem mindennapi életmentésről, ami Kartalon történt. A fiatal nő a kislányával állt a buszmegállóban, amikor hirtelen összeesett. Végül egy órán keresztül küzdöttek az életéért, mire a mentőhelikopter a kórházba szállította.

Kislányával várta a buszt a 30 év körüli nő, aki hirtelen, minden előzetes panasz nélkül esett össze április 24-én reggel Kartalon. Többen is a segítségére siettek, köztük egy volt mentőápoló is, akik értesítették a mentőket és megvizsgálták a beteget.

A nő ekkor már nem lélegzett, így a telefonon kapott instrukciók szerint megkezdték az újraélesztését. Mentésirányító bajtársunk eközben több mentőegységet is riasztott, amik perceken belül helyszínre értek

– olvasható a bejegyzésben.

Elképesztő küzdelmet folytattak a nő életéért, ami több mint egy órán keresztül zajlott a buszmegállóban. Közben a rokonok gondoskodtak a rémült, 5 év körüli kislányról, akit el is vittek a helyszínről.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások és a gyors, emelt szintű ellátás sikerre vezetett, majd rövidesen mentőhelikopter érkezett az újraélesztett asszonyért. Végül kritikus állapotban, légi úton szállították kórházba az asszonyt. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben részt vevőknek gratulálunk!

– írták.

Rovatok