Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit: Magyarországon lesz a legszigorúbb a gyermekvédelem

2023. április 25., kedd 20:53

Magyarországon lesz a legszigorúbb gyermekvédelmi szabályozás Európában, mert számunkra nincs kompromisszum a gyermekvédelemben – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán. Elmondása szerint ősszel további intézkedéseket terjesztenek az országgyűlés elé.

Az Európai Bizottság arra hivatkozva támadja a gyermekvédelmi törvényt, hogy az nem egyeztethető össze az uniós szabályokkal, de „jól tudjuk, hogy valójában Alaptörvényünk értékeit veszik célba” – jelentette ki bejegyzésében a tárcavezető.

Varga Judit hétfőn a Mathias Corvinus Collegium – MCC (MCC Brussels), a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Magyar–Német Intézet az Európai Együttműködésért gyermekvédelmi törvényről és jogállamiságról szóló brüsszeli konferenciáján vett részt, ahol hangsúlyozta: a bizottság azt a törvényt támadja, amely védi a gyermekek születéskori nemük szerinti önazonossághoz való jogát, és kimondja, hogy az anya nő, az apa pedig férfi.

Sajnálatosnak tartja, hogy vezető európai politikusok már az előtt véleményt formáltak a gyermekvédelmi törvényről, hogy érdemi párbeszédet folytattak volna a magyar hatóságokkal – írta a miniszter, hozzátéve: az egyre nagyobb teret nyerő woke ideológiát üdvözlő erőknek sikerült 15 uniós tagállamot meggyőzniük, hogy lépjenek fel Magyarország ellen a folyamatban lévő uniós bírósági eljárásban.

Megjegyezte, hogy egy ilyen eljárásban nem a beavatkozók száma bír jelentőséggel, hanem az uniós jog helyes és korrekt értelmezése, például a nemzeti hatáskör és az uniós hatáskör szétválasztása.

Rovatok