Index Vakbarát Hírportál

Tinédzser fiút fenyegetett meg gyilkossággal egy férfi Kecskeméten

2023. április 27., csütörtök 09:11

Kecskeméten egy 36 éves férfi fenyegetett meg egy 14 éves fiatalt, hogy elvágja a torkát, ha nem ad neki pénzt. A fenyegetőzőt végül pár órán belül elfogták.

Épp az iskolából tartott hazafelé egy 14 éves fiú április 24-én délután, amikor odament hozzá egy férfi, aki pénzt kért tőle. Mikor nem kapott, azonnal agresszívvá vált.

Először csak követelőzött, végül azzal fenyegette meg a gyereket, hogy elvágja a torkát a bicskájával, ha nem ad neki pénzt. Kezét végig a zsebében tartotta.

A halálra rémült fiú odaadta neki a tárcájában lévő kétezer forintot és eliszkolt. Az esetről szólt az édesapjának, aki hívta a vármegyeszékhely rendőreit.

Az egyenruhások rögtön munkához láttak: beszerezték a környék kameráinak felvételeit, tanúk után kutattak, majd adatokat gyűjtöttek. Végül hamar beazonosították a feltételezett elkövetőt a rendőrség közlése szerint.

A rendőrök épp indulni készültek, hogy felkutassák a rablót, amikor egyik munkatársuk meglátta az utca túloldalán kerékpározni.

A szemfüles rendőr ezután a feltételezett elkövető nyomába eredt, közben kollégáit is értesítette. A férfit pár sarokkal később sikerült megállítani, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Rovatok