Index Vakbarát Hírportál

Lemondott Schadl György

2023. április 27., csütörtök 14:34

Lemondott tisztségéről Schadl György és a végrehajtói kar teljes elnöksége. A kamara rendkívüli közgyűlést hív össze.

Csütörtökön lemondott Schadl György, valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar teljes elnöksége. Schadl György mellett Lukács Tamás alelnök, Kovássy Szabolcs elnökségi titkár, valamint Jeney Orsolya és Papp Gábor elnökségi tag is. 

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) elnöke kézhez kapta azt a hivatalos dokumentumot, amelyben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökségének tagjai csütörtökön lemondtak tisztségükről − tudatta a hatóság az MTI-vel.

A közlemény szerint a fenti körülményt figyelembe véve, az MBVK új elnökségének megválasztása érdekében a hatóság elnöke a bírósági végrehajtásról szóló törvényben foglalt jogkörével élve intézkedett a kar rendkívüli közgyűlésének összehívásáról.

Annak ellenére volt elnök, hogy előzetes letartóztatásba került

Schadl György annak ellenére volt eddig a kamara elnöke, hogy már 2021 novembere óta előzetes letartóztatásban van. Völner Pál jelenleg is szabadlábon védekezhet. 

Mint megírtuk, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2021 nyaráig összesen legalább 83 millió forint kenőpénzt adott át Völner Pál egykori igazságügyi államtitkárnak cserébe azért, hogy a politikus az általa kijelölt végrehajtókat nevezze ki.

A vádirat szerint Schadl 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén, nagyobbrészt a közbenjárására kinevezett végrehajtók osztalékából.

 Az ügyészség Schadl Györgyöt

A szeptember végén tartott előkészítő ülésen sem Schadl, sem Völner nem ismerte el a bűnösségét.

Rovatok