Index Vakbarát Hírportál

DK: Orbán Viktor újra politikai erőszakot zúdít Magyarország utcáira

2023. április 28., péntek 14:49

Az Orbán-kormány leváltása után Budaházy György és társai vissza fognak kerülni a börtönbe – jelentette ki online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: „Hűséges fideszes pártkatonaként, Orbán Viktor parancsára” adott elnöki kegyelmet Novák Katalin köztársasági elnök a terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy Györgynek és bandájának.

Ezzel „Orbán Viktor olyan közveszélyes, szélsőjobboldali terroristákat szabadított rá újra Magyarországra”, akik rálőttek és Molotov-koktélokat dobtak baloldali politikusok házaira, szórakozóhelyekre, továbbá embereket vertek össze a nyílt utcán – mondta a képviselő.

Hozzátette: Budaházy György és „a többi elítélt terrorista szabadon engedésével Orbán Viktor újra politikai erőszakot zúdít Magyarországra utcáira” – írja az MTI.

Budaházy lóháton

Novák Katalin köztársasági elnök Ferenc pápa látogatására hivatkozva adott kegyelmet a Hunnia-perben elítélteknek.

A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen. Ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet

− írták a Sándor-palota közleményében. Budaházy György később köszönetet is mondott az államfőnek, és lóháton hagyta el a börtönt.

Rovatok