Index Vakbarát Hírportál

Száz tűzoltóval is egy napig oltották a tüzet a soroksári autóbontóban

2023. április 29., szombat 17:50

Szombat délutánra oltották el teljesen a soroksári autóbontóban pénteken keletkezett tüzet, ami miatt kétezer négyzetméteren tizenöt méter magasra felhalmozott fém- és műanyaghulladék gyulladt meg – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Az MTI-nek eljuttatott közleményükben azt írták: az egységek szombatra virradóra visszaszorították a lángokat, délután pedig két vízágyúval fejezték be a végleges oltást, a feladatot három munkagép segítette.

A kommünikében felidézték: a XXIII. kerületben található Ócsai úton, a Virágpatak utca közelében lévő hulladékhasznosító üzem területén a tűzoltók pénteki kiérkezésekor az autóroncsok mellett háztartási és bontott fém alkatrészek, továbbá más hulladék is égett mintegy tízméteres lángokkal.

A helyszínen a legmagasabb riasztási fokozatban közel száz tűzoltó dolgozott még péntek este nyolc órakor is a lángok megfékezésén.

A tűzoltók végül nyolc földi és négy létrás tűzoltójárműre szerelt vízsugárral akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A munkát összesen huszonnégy tűzoltó gépjármű, köztük hét vízszállító autó támogatta.

A fővárosi és az érdi hivatásos egységek mellett részt vettek az oltásban a zuglói, a rózsadombi, a dél-pesti, a délegyházi, a dunaharaszti, a gyáli és az üllői önkéntes tűzoltók, illetve a folyami katasztrófavédelem önkéntes tűzoltói.

Rovatok