Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin különleges ajándékkal lepte meg Ferenc pápát

2023. április 30., vasárnap 19:58

A köztársasági elnök egy kis házi süteménnyel kínálta meg a katolikus egyház fejét. A képek tanúsága szerint Ferenc pápa örült a sajtos stanglinak.

„Magyar háziasszonyként nem szerettem volna, hogy a szentatya úgy menjen el tőlünk, hogy egy kis házi süteménnyel nem kínáltuk meg. Ezért sütöttem neki egy kis stanglit” – posztolta közösségi oldalán Novák Katalin. 

Az esetről megjelent képek tanúsága szerint Ferenc pápa örült Novák Katalin sajtos stanglijának. A katolikus egyház fejét pénteken Novák Katalin fogadta a Sándor-palotában. A jó hangulatú találkozóról akkor egy közös videót is közzétettek, és üzentek a fiataloknak. 

A fogadáson nem csak Novák Katalin adott ajándékot az egyházfőnek. Ferenc pápa is megajándékozta a köztársasági elnököt. Novák Katalin egy dombornyomott ezüstérmét kapott, amelyen Magyarország védőszentjének, Szűz Máriának ajánlja fel Szent István a magyar koronát.

Ferenc pápa látogatása vasárnap ért véget, a távozó egyházfőt elsőként Novák Katalin köztársasági elnök köszöntötte, ezt követően Ferenc pápa Semjén Zsoltéktól kapott egy szál fehér rózsát.

A pápalátogatással kapcsolatos cikkeinket ide kattintva találja.

Rovatok