Index Vakbarát Hírportál

Megdermedtek a budapesti autósok a vakmerő futár mutatványától

2023. május 2., kedd 10:36

Az ételfutárok hajlamosak rizikós manőverek végrehajtására, csak hogy időben leszállítsák a rendelt ételt a címre. Egy autós fedélzeti kamerája most egy ilyen hajmeresztő mutatványt rögzített Budapesten.

„Helyszín a III. kerület Nánási út és Emőd utca kereszteződése előtti útszakasz. Buszmegállóban megáll a busz, kocsisor torlódik mögötte, az én autóm közvetlen a busz mögött áll. Versenyzőnk jobbról előzi meg a busz mögött várakozó kocsisort, előttem kivágott balra, majd megkezdte a felvételen látható manőverét. Ez idő alatt a busz már jelezte, hogy kiáll a buszmegállóból, de ez lényegtelen részlet a motoros számára. Azért örülök, hogy sikerült neki épp bőrrel befejeznie” – írta a videó beküldője.

Néhány napja Budapest VII. kerületében, a Rottenbiller utcában gázoltak el egy szabálytalan biciklis futárt, aki a piroson ment át. A Blaha Lujza téren pedig egy gyalogost ütött el a szabálytalanul közlekedő kerékpáros futár.

A járókelők azonnal segítséget nyújtottak az elesett hölgynek, a beszámolók szerint aztán a kerékpáros is visszament a gyalogátkelőhöz, hogy megtudja, hogy van az úttesten elterülő járókelő.

Rovatok