Index Vakbarát Hírportál

Mezítláb és zokniban vezettek kamionokat az egyik hazai autópályán

2023. május 3., szerda 09:31

Hiába mutatta az alkoholszonda, hogy minden rendben. Több sofőrnél is probléma volt, hogy nem kötötte be a biztonsági övét, vagy egyszerűen nem is vette fel a cipőjét.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztályának munkatársai a napokban végrehajtott akciójukban, elsősorban a biztonsági öv használatát ellenőrizték az M30-as autópálya arnóti szakaszán.

Húszezer forint helyszínbírságot szabtak ki az egyenruhások azoknak a kamionsofőröknek, akik nem használták a biztonsági övet. Azoknak a vezetőknek is, akik ugyan „bekötötték” azt, de csak ráültek és az övet ellenőrzés idejére hátulról előre húzták. 

Az autópálya-rendőrök miközben a biztonsági öv helyes használatára ösztönözték a járművezetőket, egy másik veszélyforrásra is felhívták a figyelmüket.

A közlekedési rendőrök erősen nem ajánlják, hogy sofőrök papucsban vagy mezítláb vezessenek. A rendőrök a megállított és ez ügyben érintett sofőrök figyelmét arra hívták fel, hogy papucsban, illetve mezítláb kevésbé lehet kontrollálni a pedálokat. Tehát ez is veszélyforrás, 

– írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei RFK.

Rovatok