Index Vakbarát Hírportál

Több milliót kaszált a csaló, aki rendőrnek és minisztériumi dolgozónak adta ki magát

2023. május 4., csütörtök 18:51

Hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Járásbíróság csütörtökön nem jogerősen egy férfit, aki 2019 és 2021 között milliós értékben csalt ki pénzt két embertől.

A bíróság jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a többszörös visszaeső vádlottat – írta Bartha Andrea, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A férfi hasonló jellegű bűncselekmények miatt szabadságvesztés büntetését töltötte. Az egyik sértettel a börtönből, egy internetes társkereső segítségével ismerkedett meg.

Hol órával kapcsolatos üzletre, hol egy állítólagos balesettel kapcsolatos költségekre hivatkozva kért kölcsön tőle összesen csaknem hatmillió forintot.

A szabadulása után a férfi az interneten ismerkedett meg a másik sértettel is, akinek közlekedési baleset helyszínén készült, illetve egyenruhás képeket küldött, ezekkel támasztva alá állítását, hogy rendőrként dolgozik.

A második sértettől a vádlott elhagyott pénztárcában maradt albérleti díjra, közös házvásárlásra hivatkozva csalt ki különböző összegeket, valamint egy nyomozásra hivatkozva kölcsönkérte az arany ékszereit, amelyeket azután egy ismeretlenül maradt embernek értékesített – ismertette a szóvivő.

Az okozott kár összesen csaknem kilencmillió forint volt.  

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügy a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Rovatok