Index Vakbarát Hírportál

Az amerikai nagykövetség nyílt pályázatot hirdet a független újságírás támogatására

2023. május 4., csütörtök 15:03

Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának budapesti nagykövetsége nyílt pályázatot hirdet a független újságírás támogatása érdekében. A program várhatóan szeptember elsején kezdődik, finanszírozására ötszázezer dollár áll rendelkezésre.

Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának budapesti nagykövetsége nyílt pályázatot hirdet a magyarországi médiaszabadságot aktívan előmozdító magyar független sajtóorgánumok és civil szervezetek támogatására – írja a Magyar Nemzet.

A nagykövetség honlapján azt írják: „Az együttműködési megállapodás keretében megvalósuló tevékenységek támogatni fogják a magyarországi független médiavilágot azáltal, hogy lehetővé teszik a független média és/vagy civil társadalmi szervezetek számára, hogy elősegítsék a magas színvonalú újságírást, valamint a független sajtóorgánumok és újságírók hosszú távú életképességét.”

A pályázók lehetnek 

A program várhatóan szeptember elsején kezdődik, finanszírozására 500 ezer dollár áll rendelkezésre. A díjak minimum 75 ezer dollártól 500 ezer dollárig terjedhetnek.

Rovatok