Index Vakbarát Hírportál

Letiltották a Transzparens Újságírásért Alapítvány Facebook-oldalát

2023. május 4., csütörtök 15:47

Csütörtök délutánra elérhetetlenné vált a Transzparens Újságírásért Alapítvány Facebook-oldala – számolt be a szervezet az Indexhez eljuttatott közleményében.

Azt írták: „Erre vélhetően azért került sor, mert több felhasználó is jelenthette az oldalt a Facebook cenzorainál, a legnagyobb közösségi médium üzemeltetői üzenetben ugyanis azt jelezték az alapítvány munkatársai felé, hogy a médiaelemző szervezet megsértette a platform közösségi irányelveit.”

A döntés ellen a Transzparens Újságírásért Alapítvány munkatársai fellebbezést nyújtottak be, mivel véleményük szerint egyetlen tartalmuk sem volt szabályellenes

– írták a közleményben. 

Végül azt is hozzátették: „A közösségi médium munkatársai befogadták a Transzparens Újságírásért Alapítvány fellebbezését. Amennyiben döntés születik a médiaelemző szervezet Facebook-oldalának sorsáról, arról ismételten tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.” 

Az alapítvány nemrég szerepet játszott annak a törvénymódosító javaslatnak a létrejöttében, amely a Büntető törvénykönyv rágalmazási és becsületsértési tényállásának módosítását célozza. Vezetőjük tavaly véleménycikket közölt az Indexen.

Rovatok