Index Vakbarát Hírportál

Filmbe illő autós üldözés volt Borsodban

2023. május 5., péntek 11:59

Őrizetbe vettek egy külföldi férfit, aki hat török állampolgárral a kocsijában próbálta leszorítani a rendőröket az autópályán Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint szerda reggel egy magát grúz és lengyel kettős állampolgárnak valló férfi egy cseh honosságú személygépkocsival közlekedett az M30-as autópályán, autójában hat embert – közülük kettőt a csomagtartóban – vitt.

A 30 éves sofőr a rendőrök jelzésére nem állt meg, hanem gyorsítva próbált meg menekülni, néhol 180 km/óra sebességgel haladt, és több alkalommal szándékosan olyan kormánymozdulatokat tett, hogy a rendőrök az ütközés elkerülése érdekében hirtelen irányváltásra és fékezésre kényszerültek.

A férfi 25 kilométeren keresztül tartó menekülése közben lehajtott az autópályáról és több településen áthaladva végül egy kanyarban elveszítette uralmát a gépkocsi felett, lesodródott az úttestről, és egy autóbusz-megálló betontalapzatának ütközött – olvasható a közleményben.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt nyomoz a férfi ellen, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig embercsempészés bűntette miatt külön eljárást folytat.

Rovatok