Index Vakbarát Hírportál

Szabadon engedték a Karmelitánál őrizetbe vett egykori nyomozót

2023. május 5., péntek 14:31

Nem gyanúsította meg semmivel a rendőrség.

Csőgör Péter is részt vett szerda este a Karmelita kolostornál az oktatási helyzettel kapcsolatos tüntetésen. A volt rendőrnyomozó az rtl.hu-nak mondta el, hogy miután mások lebontották előtte a kordont, ő átment a felszabadított területre.

A rendőrök ezek után könnygázzal visszaszorították a tüntetőket, majd Csőgör Pétert visszahúzták a kordon mögé, ahol a földre teperték és megbilincselték.

Elmondása szerint semmi konkrétumot nem közöltek vele, hogy miért állítják elő.

A könnygáz miatt kérésére kórházba vitték, ahol állítása szerint nem vizsgálták meg. Másnap délután az ügyész közölte vele, hogy nem gyanúsítják semmivel, így távozhat.

Csőgör Péter a lapnak azt mondta: a történtek miatt feljelentést fog tenni.

A rendőrség közleménye szerint a jogellenes gyűlés szervezőjével szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyülekezési joggal visszaélés miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett, a rendőrökre támadók közül öt személyt előállítottak, velük szemben a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatalos személy elleni erőszak miatt tettek feljelentést. A további támadók és más bűncselekmények elkövetőinek azonosítása a kamerafelvételek alapján jelenleg is folyamatban van.

Nyolc embert azért jelentettek fel, mert arcukat maszkkal eltakarva vettek részt a jogellenes gyűlésen. Egyiküket elő is állították, mert megpróbált elmenekülni az őt igazoltatni szándékozó rendőrök elől, egy nőt pedig pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő. 

Az előállítottak között volt a Momentum politikusa, Tompos Márton is, aki azt mondta, hogy momentumosként ez lehet furcsa, de ő nem nyúlt sem a rendőrökhöz, sem pedig a kordonhoz. 

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok