Index Vakbarát Hírportál

Rétvári Bence: Magyarország teljesítette minden eredeti vállalását

2023. május 5., péntek 13:43

Magyarország az Európai Uniónak (EU) tett minden eredeti vállalását teljesítette, így már nincs akadálya az uniós forrásokhoz való hozzáférésnek és annak, hogy a magyar pedagógus-béremelés megvalósuljon – jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az igazságügyi csomag elfogadásával a legfontosabb szupermérföldkövet, úgynevezett „horizontális feltételt” fogadott el a magyar Országgyűlés szerdán – mondta az államtitkár, hozzátéve: ez szükséges ahhoz, hogy Magyarország hozzáférhessen a neki járó forrásokhoz.

Magyarország tehát teljesítette minden eredeti vállalását, amelyet az EU feltételként szabott ahhoz, hogy megérkezzenek Magyarországra a forrásai. Magyarország a megállapodást betartotta, így már nincs akadálya annak, hogy az uniós források megnyíljanak Magyarország előtt

– hangsúlyozta Rétvári Bence, majd hozzátette: ez azt jelenti, elhárult az elvi, jogi akadálya annak is, hogy a magyar pedagógus-béremelés megvalósuljon.

Rovatok