Index Vakbarát Hírportál

Feleségétől vagy autójától kell megválnia az internet patthelyzetbe került BMW-sének

2023. május 6., szombat 12:21

Az év egyik legszórakoztatóbb hirdetése díjáért is indulhatna az az eladó, aki hirdetésének leírásában azzal igyekszik értékesíteni autóját, hogy vagy az oldalra feltöltött BMW-jét veszi meg valaki, vagy a felesége hagyja el őt – vélhetően megunva a férfi költséges, időigényes hobbiját. Avagy az élet nagy dilemmái.

A használtautó-piacon sosem egyszerű olyan hirdetésre lelni, amely minden, számunkra fontos információval el van látva, és ráadásul nincsen annyi helyesírási hibával tűzdelve, hogy annak mondanivalóját csak hosszas dekódolás után tudjuk értelmezni. 

A különböző oldalakon ugyan egyre több olyan szabály lép érvénybe, amely bizonyos információk megadását kötelezővé teszi már a közzététel előtt, továbbra is bőven lehet igazán szórakoztató gyöngyszemeket találni ezeken a portálokon. 

Egy ilyen hirdetésbe futottunk bele a minap mi is, a hasznaltauto.hu-t böngészve ugyanis egy, az oldalra már-már igen jellemző, meglehetősen humoros és formabontó hirdetésbe botlottunk, az elkeseredett BMW-tulajdonos ominózus hirdetéséről pedig a helyesírási hibák tömkelege mellett sikít, hogy otthon valaki igencsak komoly ultimátum elé lett állítva. 

A hirdetés ugyanis kiemeli, hogy

a szeretett, nagy becsben tartott, saját maga által szervizelt 528-as BMW-jének mennie kell a háztól, vagy amennyiben ez nem történik meg, az illető felesége összepakolja a holmiját, és otthagyja a férfit a négykerekű élettárssal. 

Az autóhoz írt szöveg a magyar nyelv szabályaihoz igazítva így hangzik:

Eladó a képeken látható, rohadásmentes, M52B28 s1 blokkos e39. Gyári M futómű. Motorja, futóműve, fékjei teljesen felújítva. Álomautóként dédelgetett projekt volt, minden porcikáját én szedtem szét és raktam össze szerelőként! Most vagy ő megy... vagy a feleségem (ugyanitt megkímélt, főzni tudó, jól vezető feleség eladó).

Mivel a hirdetés megszületett, nagyon úgy tűnik, jelenleg a feleség áll nyerésre, azonban mivel még továbbra sem kelt el a szellemes sorokkal hirdetett gépjármű, az autó tulajdonosa továbbra is lavírozhat a párkapcsolat és a BMW között... 

Rovatok