Index Vakbarát Hírportál

Nézni is fájdalmas a pécsi opeles bénázását

2023. május 6., szombat 06:57

Hihetetlen, de megtörtént: egy autósnak nem sikerült észrevennie a jobb kéz felől tempósan érkező buszt, aminek elsőbbséget kellett volna adni. Az esetet egy másik autós fedélzeti kamerája rögzítette Pécsett, a Malomvölgyi út–Nagy Imre utca kereszteződésben.

„Egy hölgy az Astrával balra akart fordulni, és nem vette észre a jobbról érkező »apró, zöld« járművet. Kifordult a busz elé. Amikor a buszsofőr dudált, az astrás észrevette magát, és balra húzta a kormányt, a busz mellet. Az eset után megálltak, beszéltek egymással, de aztán mentek tovább, szóval valószínűleg nem értek össze, plusz megvolt az Astra jobb visszapillantója, és a busz bal oldalán sem láttam sérülést, amikor beállt a megállóba, és elmentem mellette” – írta a videó beküldője a BpiAutósok.hu oldalnak.

Az elsőbbség meg nem adása pénzbüntetést von maga után. A rendőrség a sebességhatárok megszegése miatt is küldi a sárga csekket, és a jövőben még inkább figyelni kell arra, mennyire nyomjuk a gázt.

Mint azt lapunk megírta, megszűnt a tolerancia a gyorshajtók ellenőrzésénél, május 1-jétől jelentősen szigorított a rendőrség a gyorshajtás szabályain. Ennek értelmében a minimális sebességtúllépésért is bírságot fognak kapni a gyorshajtók.

Rovatok