Index Vakbarát Hírportál

Készül a Kormányinfó Plusz, ahol nem az újságírók fognak kérdezni

2023. május 6., szombat 16:15

Idén is lesz rendhagyó különkiadása a Kormányinfónak, ahol a megszokottól eltérően nem az újságírók lesznek főszerepben.

Ismét rendhagyó gyermeknapi különkiadással jelentkezik a Kormányinfó, ahol az újságírók helyett most a gyerekek kérdezhetnek a kormány tagjaitól. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő erről közösségi oldalán számolt be.

A szóvivő elmondta, hogy a gyerekek kérdéseiket levélben a 1054 Budapest, Garibaldi utca 2. címre, valamint a kormanyinfoplusz@mk.gov.hu e-mail-címre küldhetik el.

A kormány legutóbb 2021-ben jelentkezett a Kormányinfó Plusz gyermeknapi különkiadásával, amelyben nemcsak Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hanem számos egyéb kormánytag is válaszolt egy-egy, gyermekek által feltett kérdésre, többek között Orbán Viktor miniszterelnök is.

A kormányfőtől például azt is megkérdezték, hogy kapott-e beírást az iskolában, amire a miniszterelnök akkor így válaszolt:

Kaptam beírást, sőt kaptam igazgatóit is. Az igazgatóit az egyszerű figyelmeztetéstől – amit osztályfőnöki intőnek hívtunk – az különböztette meg, hogy az igazgatóit piros tollal írták be az ellenőrző könyvbe. Akkor még voltak olyan ellenőrző könyvek, kis füzetecskék, amikben időnként hazaüzentek a tanárok a szülőknek arról, hogyan viselkedik a gyerek. Előfordult velem is, hogy piros tollal beírt igazgatói figyelmeztetést kaptam.

A gyerekek többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől azt kérdezték, nem fárasztó-e annyit utazni, illetve nem dugul-e be a füle a repülőgépen, amire a miniszter stílszerűen egy repülőgépről bejelentkezve válaszolt. De Novák Katalin és Gulyás Gergely is válaszolt egy-egy kérdésre.

Rovatok