Index Vakbarát Hírportál

Magánegészségügyi ármaximumokat követel az ellenzéki párt

2023. május 7., vasárnap 14:15

Mind az állami, mind a magánszektorban nehéz hozzáférni az egészségügyi ellátáshoz. Az LMP ezért ármaximumot vezetne be egyes magánegészségügyi vizsgálatokra.

Ármaximumot vezetne be egyes magánegészségügyi vizsgálatokra az LMP, köztük a diagnosztikai és szűrővizsgálatokra, valamint a szülészeti-nőgyógyászati ellátásokra – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap Budapesten.

Kanász-Nagy Máté az online is közvetített sajtótájékoztatón azt mondta,

nehéz hozzáférni az egészségügyi ellátáshoz, mert az állami szektorban hosszúak a várólisták, a magánegészségügyben pedig a nagyon magas, elszabaduló árak hátráltatják a hozzáférést.

Magyarország rosszul teljesít a megelőzhető betegségeknél, a betegek túl későn jutnak el orvoshoz, és ennek nagyon súlyos következményei vannak – tette hozzá az ellenzéki politikus, aki az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés javítását sürgette.

Amellett, hogy az állami egészségügyben növelni kell a forrásokat és a kapacitást, a kormánynak a magánegészségügybe is „be kell avatkoznia” – jelentette ki.

Jelezte, pártja azt szeretné, ha a magánegészségügyben

Kanász-Nagy Máté véleménye szerint az ármaximum segítené a betegek mielőbbi kivizsgálását és gyógyulását.

A frakcióvezető-helyettes közölte azt is, hogy hétfőn az országgyűlésben konkrét kérdést is intéz az egészségügyet is irányító belügyminiszterhez.

Rovatok