Index Vakbarát Hírportál

Balesetet szenvedett és megsérült Polgár Judit édesapja

2023. május 8., hétfő 12:18

A budapesti 2-es villamoson elesett és bordatörést szenvedett Polgár László, a csillagsakk feltalálója és a Polgár lányok édesapja.

A három világhírű sakkozó – Polgár Zsuzsa, Judit és Zsófia – 76 éves édesapja egy interjúban beszélt arról, hogy a Március 15. térnél szállt fel a villamosra. A szerelvény túl gyorsan indult el, majd a vezetője egy hirtelen fékezésre kényszerült.

Mivel még nem volt lehetőségem a biztonságos kapaszkodásra, előrebuktam, és az egyik ülés acélkeretes szélébe beütöttem a mellkasomat. Nagy fájdalmaim voltak. A mentők kórházba szállítottak, elláttak, majd a későbbi tüzetes vizsgálaton kiderült: azért fájt a mellkasom, mert eltört a 13. bordám. Ráadásul három kézujjam sárgulni kezdett

 – mesélte Polgár László a Ripostnak.

Hozzátette azt is: szerencsére nagyobb baj nem lett, így hamarosan a Holland Antillákra utazhat. „Curacaóból kaptam meghívást, ahol a tehetségek felismeréséről, későbbi neveléséről tartok előadás-sorozatot” – számolt be erről, miközben arra kérte az embereket: mindig keressenek maguknak szilárd támaszt a villamoson, ne járjanak úgy, mint ő. 

Rovatok