Index Vakbarát Hírportál

Ha ilyen járművet lát a magyar utakon, ne akarja megelőzni!

2023. május 8., hétfő 05:56

A magyar Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár hétfőn technikai átcsoportosítást hajt végre, ami miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani Debrecen és Táborfalva között.

Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár május 8-án technikai átcsoportosítást hajt végre Debrecen és Táborfalva között, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalon:

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérő járművek biztosítják.

Arra kérik a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja.

Rovatok