Index Vakbarát Hírportál

Három hét alatt 350 kilónyi halat fogott egy horgász a Körösön

2023. május 8., hétfő 20:47

Az idei szezonban 25 busát fogott ki Farkas Zoltán horgász. A halak átlagban 14-15 kilósak, összesen pedig 350 kilót nyomnak. A horgász évente ezerkilónyi halat szokott kifogni a Tiszából és a Körösökből.

Farkas Zoltán három hete a Kettős-Körösön kezdte meg az idei horgászszezont, ez idő alatt körülbelül 25 busát fogott, mintegy 350 kilogramm összmennyiségben. A halak átlagtömege 14-15 kiló volt.

A horgász harmadik éve horgászik busára. Elmondása szerint korábban pontyra vadászott, azonban egy idő után nagyobb kihívásra vágyott.

Kezdtem megunni a tipikus pontykapásokat, fárasztásokat, meg azt mondták, hogy nagyon nehéz megfogni a busát célirányosan. Így kitűztem magamnak kihívásként, hogy tanuljam meg ezt is. Azóta busalázban égek, szerelmese lettem a busázásnak

– mondta a Pecaverzumnak Farkas Zoltán.

A horgász LEGNAGYOBB BUSÁJA TAVALY EGY 36 KILÓS PÉLDÁNY VOLT, AZ IDEI REKORDJA EDDIG EGY 21 KILÓS HAL.

Farkas Zoltán szerint azért tud ilyen hatékonyan horgászni, mert egyedi technikával dolgozik, valamint folyamatosan követi a halak vándorlását. Arról is beszélt, hogy hiába fog rekordmennyiségű busát, ő maga sosem eszik halat.

„Sajnos nagyon sok a szegény, rászoruló család, akiknek elfogy a pénzük a hónap végére, nekik is szoktam segíteni. Amikor odaadok nekik egy 15-20 kilós halat, akkor legalább esznek húst, és nem is akármilyet, mert ez egészséges” – mondta.

Rovatok