Index Vakbarát Hírportál

Keresőkutyák segítettek megtalálni a Tiszában eltűnt férfit

2023. május 8., hétfő 17:07

Holtan találták meg azt a férfit, aki május 3-án este tűnt el a Tiszában. A holttestet a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület kutatta fel a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság kérésére.

A mentőcsapat két tetemkereső kutyával érkezett a helyszínre pénteken. A kutyák – Cooper és King – az eltűnt férfi vízbe esésének feltételezett helyétől mintegy 100 méterre jeleztek. Ezután a csapat műszeres kutatással folytatta a keresést.

Szombat reggel a kutyák jelzésének megerősítése és a helyszín pontosítása után az egyesület búvárai megkezdték a víz alatti kutatást, de a hirtelen feltámadt vihar miatt a rendőrség felfüggesztette.

Vasárnap reggel folytatták. Újabb kutyás keresést végeztek, hogy meggyőződjenek róla, hogy a vihar nem mozdította el a testet. Miután pontosították a helyszínt, a csapat búvára 11:42-kor, mindössze 8 percnyi keresés után megtalálta az elhunyt személyt.

Ezt követően kiemelték a holttestet, és átadták a rendőrség munkatársainak – számolt be a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület.

Bejegyzésükben részvétüket fejezték ki a halott férfi családjának.

Rovatok