Index Vakbarát Hírportál

Figyelem: változik a MÁV forgalmi rendje a hétvégén kisiklott vonat miatt

2023. május 8., hétfő 07:55

A hétvégén történt tehervonat-baleset miatt ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be a záhonyi vasúti fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között hétfő hajnaltól – közölte a Mávinform vasárnap késő este.

Vasárnap délelőtt kisiklott egy tehervonat több kocsija Hajdúhadház és Újfehértó között. A Záhonyból Hegyeshalmon át Ausztriába tartó, vasércet szállító teherszerelvény harmincöt kocsijából kilenc siklott ki, teljesen elzárva a kétvágányú, villamosított pályaszakaszt. Mindkét irányban járhatatlanná vált a vasúti pálya, és a felsővezeték-rendszer is jelentősen megrongálódott.

Az MTI szerint a MÁV most közölte, hogy a baleset miatt hosszabb ideig szünetel a vonatforgalom Hajdúhadház és Újfehértó között, 

és az ezen a vasúti szakaszon utazóknak, a munkába és érettségire indulóknak az átszállások miatt akár egy órával hosszabb eljutási időre kell számolniuk.

A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCityk helyett Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszra kell átszállni, a pótlóbuszok és a vonatok nem várnak a csatlakozásra. A Volánbusz járatain a Debrecen–Hajdúhadház–Téglás–Újfehértó szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek – írták.

A Budapest–Záhony közötti közvetlen belföldi és nemzetközi InterCityk Budapest és Nyíregyháza között kerülő útirányon, a miskolci fővonalon keresztül, hosszabb menetidővel közlekednek – olvasható a Mávinform oldalán.

A kisiklott kocsik beemelése, műszaki mentése vasúti daru segítségével hétfőn kezdődik meg, ezt követően a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

Rovatok