Index Vakbarát Hírportál

Többfelé fagyott hajnalban

2023. május 9., kedd 10:43

Ugyan a napi hidegrekord nem dőlt meg, sokfelé fagypont alá csökkent a hőmérséklet kedd hajnalban. A hét többi napján is csípősek lehetnek még a reggelek.

Több magyarországi településen is fagypont alá csökkent a hőmérséklet kedd hajnalban. Zabarban volt a leghidegebb, ott mínusz 1,4 fokot mért az Időkép, ezt követte Etes mínusz 0,55, Tarodna mínusz 0,47 és Jósvafő mínusz 0,3 fokkal.

A Duna–Tisza közén szintén nagyon hideg volt, több helyen 5 fok alatti hőmérsékletet mértek. A portál szerint azonban a napi hidegrekord nem került veszélybe, ugyanis 1941-ben Putnokon mínusz 3,8 fokot mértek május 9-én. 

A hét többi napján felhős időre van kilátás, helyenként a szél is megerősödhet. Szerdán hajnalban 3–10 fokig hűl a levegő, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy lehet. Délutánra 17 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtök napközben nyugaton, délnyugaton és helyenként délen eleredhet az eső. Az élénk, erős szélben 14–22 fokos maximumokra van kilátás. Pénteken és szombaton sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Gyakran lesz élénk, olykor erős a légmozgás. Pénteken 13 és 20, szombaton 14 és 22 fok között alakulhatnak a maximumok.

Rovatok