Index Vakbarát Hírportál

Gripenek és helikopterek húznak át Budapest felett, kiadták a figyelmeztetést

2023. május 9., kedd 18:24

Idén tavasszal is fesztivált szervez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A korábbi, egynapos ünnepek után idén háromnapos lesz a Ludovika Fesztivál. A május 11–13. között zajló programsorozat Budapest egyik legnagyobb tavaszi szabadtéri rendezvénysorozatának ígérkezik. Az ünnepség részeként helikopterek és Gripenek is elhúznak majd a főváros felett szombaton.

Szabó Anett, az NKE sajtófőnöke korábban az Indexnek elmondta: a kétnapos szabadegyetemen 60 előadó váltja egymást a különböző szekciókban.

Nyilvános beszélgetésen vesz részt Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint Porkoláb Imre dandártábornok, védelmi innovációért felelős miniszteri biztos.

A Magyar Honvédség ezenkívül olyan izgalmas látványosságokkal készül, mint például az ejtőernyősök képzése során használt Jetfly szimulátor.

valamint szombaton ÁTHÚZNAK A LUDOVIKA FELETT A GRIPEN VADÁSZGÉPEK, és megjelennek az égen a helikopterek is. 

Ezzel kapcsolatban ma egy közleményt is kiadott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amelyben az erőteljes hanghatásokra figyelmeztettek.

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy 2023. május 13-án, szombaton 11 órakor a Ludovika Fesztivál keretében nagyobb zajhatással járó Gripen vadászgép és helikopterek áthúzása történik. Az esetleges kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

– írták a közleményben.

Rovatok