Index Vakbarát Hírportál

Változás lép életbe a siófoki közlekedésben

2023. május 9., kedd 07:31

Május 15-től életbe lép a közterületi behajtási rendelet azon része Siófokon, amelynek értelmében szabályozzák a Petőfi sétányon történő közlekedést. A városvezetés célja az üdülővendégeknek a védelme, valamint az esetleges balesetek elkerülése.

Május közepétől bizonyos időszakokban kizárólag engedély birtokában lehet csak belépni a Petőfi sétányra. Az üzemelő vállalkozások áruszállításának segítése érdekében az önkormányzat kijelölt két sávot, így a sétányra bárki behajthat reggel 6 és 9 óra, valamint 13 és 16 óra között.

A két idősávon kívüli időszakban kizárólag engedéllyel lehet behajtani gépjárművel a területre. Ha valaki a behajtási tilalmat megszegi, az szabályszegésnek minősül – számolt be a siofok.hu.

A rendőrség, illetve a közterület-felügyelő mérlegelési lehetőség nélkül helyszíni bírságot szab ki, vagy közigazgatási eljárást kezdeményez a gépjármű vezetőjével vagy üzembentartójával szemben. A szabályszegés bírságtétele a vonatkozó jogszabályok szerint 30 ezer forint.

Az önkormányzati tulajdonú, behajtási tilalommal érintett közterületekre járművel történő behajtás engedélyezésének, valamint az úthasználati engedély kiadásának rendjéről szóló 21/2022 (XII. 5.) számú Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendelete alapján minden év május 15. és szeptember 15. közötti időszakban korlátozva van a sétányra történő behajtás. A rendelet előírásai alapján lehet behajtási engedélyt kérni – írták.

Rovatok