Index Vakbarát Hírportál

Üvegszilánkos csirkehússal próbálnak kutyákat ölni egy budapesti kerületben

2023. május 11., csütörtök 09:11

Aggódnak az angyalföldi kutyatulajdonosok, miután egyre több veszélyes húsdarabot fedeznek fel az utcákon. Egy lakó most arról számolt be: valaki üvegdarabokkal teli csirkehúsokkal próbálja megölni a környék négylábúit.

Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön egy kutya gazdája egyik délután azzal szembesült, hogy az utca közepén egy nyers, üvegszilánkokkal teli csirkemell hevert, amelyet nyilvánvalóan ártó szándékkal hagyott ott valaki az arra járó kutyáknak.

Sajnos én is szembesültem azzal, amivel sokan mások is. A Frangepán utcában, a járda kellős közepén valaki egy nagyobb darab csirkemellet hagyott kiegészítve egy kis üvegszilánkkal. Még szerencse, hogy a kutyám nem vette észre, és nem vette azonnal a szájába

– árulta el egy felháborodott állattartó a Metropolnak.

„Szomorú és elkeserítő, hogy valakit ez boldogít, hogy kárt okozzon másoknak ilyen módon. Kérek minden kutyatartót, hogy séta közben figyelje a kis kedvenceit, nehogy felnyaljon valami hasonló, mások által kirakott finomságot!” – tette hozzá a gazdi, aki azonnal a kukába dobta a szilánkokkal teli csirkemellet, nehogy az kárt tegyen a kutyákban.

A lap emlékeztetett arra is, az elmúlt időszakban nem ez az első eset, hogy rosszakarók ártani szeretnének az állatoknak. Nemrég Budapest több pontján is mérgező anyagokat és szúrós tárgyakkal teli falatokat helyeztek el az utcákon.

Rovatok